Energi

Advarer mot fortsatt betydelig Seadrill-risiko

Meglerhusets viktige påminnelse til investorer.

Foto: Seadrill.

Foto: Seadrill.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. februar 2018 - 08.38

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill la i går frem et nytt forslag til restrukturering.

Forslaget har støtte fra hovedaksjonærene, bankene og 70 prosent av de usikrede obligasjonseierne.

DNB Markets understreker i dagens aksjerapport at usikkerheten fortsatt er betydelig når det gjelder hvilke verdier dagens aksjonærer i Seadrill vil sitte igjen med dersom den skisserte restruktureringsplanen gjennomføres.

- Etter vårt syn øker støtten fra 70 prosent av obligasjonseierne sannsynligheten for at selskapet i tiden fremover får avsluttet chapter 11-prosessen. Aksjonærer og potensielle investorer bør imidlertid samtidig være klar over at forhandlingene i all hovedsak er en diskusjon som gjøres opp mellom selskapets kreditorer, skriver meglerhuset.

- Fortsatt høy usikkerhet

Basert på planen og dokumentasjonen gjort kjent i går ser det etter analytikernes mening ut til at dagens aksjonærer vil kunne bli sittende med inntil to prosent aksjene i et nytt restrukturert Seadrill.

- Ser vi på verdsettelsen av tilsvarende aktører i riggbransjen, vil en slik eventuell eierandel på to prosent - på våre estimater - implisere en potensiell verdi på 0,70-0,90 kroner per aksje. Vi gjentar at usikkerheten fortsatt er høy rundt både en endelig gjennomføring av planen og rundt i hvilken grad dagens aksjonærer får glede av en evt. fortsatt eierandel, heter det videre.

Seadrill endte på 2,14 kroner på Oslo Børs mandag, uendret i gårsdagens handel.