Energi

Borr Drilling er i gang

Skaffer seg 32 nye rigger. Og nå er inntektene på vei (oppdatert).

Tor Olav Trøim - Foto:Finansavisen

Tor Olav Trøim - Foto:Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
22. februar 2018 - 08.36

Tor Olav Trøims Borr Drilling melder om et resultat før og etter skatt på minus 88,0 millioner dollar i 4. kvartal i fjor.

Resultatet per aksje ble minus 0,34 dollar.

Driftsresultatet ble minus 105,0 millioner dollar.

Selskapet hadde 0,1 millioner dollar i inntekter i kvartalet.

Fra 8. august (stiftelsesdato) og frem til 31. desember 2016 fikk Borr Drilling et resultat på minus 0,8 millioner dollar.

Borr Drilling skriver at prosjektet for Total E&P Nigeria startet sent i desember 2017, mens borekampanjen for BW Energy startet i januar 2018.

Rapporten her.

Milliardoppkjøp

Nederst på listen over hendelser etter kvartalets utløp finner vi at selskapet i går kom til enighet om kjøp av Paragon Offshore Limited for 232,5 millioner dollar.

Kjøpet på 1,8 milliarder kroner offentliggjøres dagen etter at storeier Tor Olav Trøims Storebrand-exit ble kjent.

Med på kjøpet følger 32 rigger, en ordrebok på over 200 millioner dollar (ved utgangen av januar) og en verdensomspennende virksomhet.

Paragon-flåten inkluderer to moderne rigger - Prospector 1 og Prospector 5 - med det ledende JU-2000E-designet. Disse befinner seg nå i Nordsjøen.

Gjennom oppkjøpet skaffer Borr Drilling seg også en semi-rigg som etter planen skal gå på en langtidskontrakt for Taqa i Nordsjøen, med oppstart i mars 2018.

Selskapet har mottatt 67,9 prosent aksept av tilbudet som vil bli gitt til samtlige Paragon-aksjonnærer.

Paragon har rundt 180 millioner dollar i kontanter, og rundt 215 millioner dollar i gjeld og arbeidskapital.

Oppkjøpet vil bli finansiert av kontanter på balansen og utstedelse av aksjer og/eller gjeldsinstrumenter.

Borr har autorisasjon til å utstede 46,7 millioner aksjer innenfor gjeldende mandat. Borr-styret har godkjent transaksjonen, og de største aksjonærer har uttrykt sin støtte til avtalen.

Oppkjøpet ventes sluttført i mars 2018.

- Ettersom nesten 50 prosent av den globale riggflåten er over 30 år gammel, bør ansvarlige eiere ta skritt mot å rasjonalisere sine flåter og konsolidere det fragmenterte markedet. Borr vil være i front av dette initiativet, sier styreleder Trøim i en kommentar.

Hele meldingen om oppkjøpet her.