Energi

Eksportkreditt: Tegn til bedring offshore

Aktiviteten i offshorenæringene er fortsatt lav i et historisk perspektiv, men viser tegn til bedring, ifølge Eksportkreditts tall for fjerde kvartal 2017.

Artikkel av: NTB
20. februar 2018 - 10.54

Eksportkreditt Norge signerte nye låneavtaler for 2,5 milliarder kroner i kvartalet. Det er en oppgang fra 0,2 milliarder kroner fra samme kvartal året før.

Utbetalte nye lån i perioden gikk ned fra 2,5 milliarder kroner til 884 millioner kroner (2,5 mrd.) i fjerde kvartal. Det tar vanligvis mellom ett og to år fra signering av låneavtale til utbetaling av lån, som skjer ved prosjektets leveranse.

– Faktisk var fjerde kvartal et rekordkvartal i utbetalingsvolum for industrisegmentet, med utbetalinger på 579 millioner kroner. Utlånsporteføljen vår innen industri og miljøteknologi domineres av små og mellomstore lån, men det viser at det spirer godt innenfor disse bransjene, sier adm. direktør Otto Søberg i Eksportkreditt.

Utlånssaldoen var 69,4 milliarder kroner ved utgangen av 2017, mot 76,5 milliarder kroner året før.

(©NTB)