Energi

ExxonMobil med nytt oljefunn

ExxonMobil har gjort nytt oljefunn offshore Guyana.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: Martine Holøien
28. februar 2018 - 14.43

ExxonMobil har gjort sitt syvende oljefunn offshore Guyana, i Pacora-1 brønnen i nærheten av Stabroek blokken, ifølge en melding fra selskapet onsdag.

- Det nylige funnet øker tryggheten vår på å utvikle dette nøkkelområdet på Stabroek-blokken. Pacora vil utvikles i forbindelse med det gigantiske Payara-feltet, og sammen med andre faser vil det bidra til å bringe Guyana-produksjonen til over 500.000 fat per dag, sier direktør for leting i ExxonMobil, Steve Greenlee.

Boreskipet «Stena Carron» vil nå flyttes til Liza-feltet for å bore Liza-5 brønnen og sluttføre en brønntest, som vil bli brukt til å vurdere konseptene for Payara-utviklingen. Deretter vil boreskipet utføre ytterligere leteboring på blokken.

Pacora-1 feltet er lokalisert omtrent 6,4 kilometer vest for Payara-1 brønnen, og kommer i tillegg til de tidligere funnene Liza, Payara, Liza Deep, Snoek, Turbot og Ranger på Stabroek-blokken.