Energi

Repsol kjøper olje-andel

Repsol har kommet til enighet med Total om overtakelse av deres andel i Nordsjøen.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
1. februar 2018 - 13.46

Repsol har blitt enige med Total om overtakelse av deres andel på 7,7 prosent i Visund-feltet som ligger i Nordsjøen, melder Repsol torsdag.

Visund-feltet produserer i dag 120.000 fat oljeekvivalenter per dag. Med transaksjonen vil Repsols daglige produksjon i Norge øke til omkring 30.000 fat oljeekvivalenter per dag, en økning på rundt 40 prosent.

Repsol vil etter handelen bli en del av partnerskapet på feltet, som da vil bestå av Statoil med en andel på 53,2 prosent, Petoro med 30 prosent, ConocoPhillips med 9,1 prosent og Repsol med 7,7 prosent.

«Dette oppkjøpet bekrefter Repsols satsning i Norge, som et av selskapets hovedområder. Selskapet inngikk en avtale med Statoil for kjøp av en andel på 15 prosent i Gudrunfeltet i 2015, og jobber videre med utbyggingen av Ymefeltet, der en endret plan for utbygging og drift ble overlevert 19. desember 2017», skriver Repsol i meldingen.