Energi

Slik går det med oljeprisen

Lagertrekk og positive aksjemarkedet sender oljeprisen videre oppover. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
15. februar 2018 - 06.56

Oljeprisen steg onsdag ettermiddag etter at amerikanske lagertall viste et betydelig trekk ved knutepunktet Cushing, ifølge TDN Direkt. Torsdag morgen stiger prisene videre, og ligger godt over to dollar per fat høyere enn ved stengetid på Oslo Børs onsdag.

I skrivende stund er omsettes Brent-oljen for 65,01 dollar fatet, etter en oppgang på 1,01 prosent. WTI-oljen stiger 1,29 prosent til 61,29 dollar fatet. 

En del av oppsvinget skyldes ukens tall fra det ameikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA), som ifølge nyhetsbyrået viste et lagertrekk ved Cushing på 62,7 millioner fat, mot 36,3 millioner foregående uke.

- Markedet responderte positivt på dataene, trolig på grunn av det store lagertrekket ved Cushing, skriver DNB Markets. 

Videre var råoljelagrene i USA samlet sett opp 1,8 millioner fat i perioden, som var lavere enn Bloomberg-konsensus på 3,1 millioner. Produksjonen steg med 20.000 fat pr dag til 10.271 millioner, etter forrige ukes overraskende sterke produksjon.

Enkelte tradere peker også på at ojeprisene blir hjulpet frem av en svekkelse i dollaren mot andre ledende valutaer, i tillegg til å bli støttet videre av oppgangen i aksjemarkedene, melder Reuters.