Energi

- DOF er et giret lodd på oljeservice

- Litt «touch and go», sier analytiker.

Hentet fra DOF ASAs hjemmeside.

Hentet fra DOF ASAs hjemmeside.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
8. mars 2018 - 16.10

DOF er blant vinnerne på en stigende Oslo Børs torsdag.

Aksjen har vist styrke etter kvartalstallene 23. februar, og stiger nye 2,4 prosent til 81 øre så langt i dagens handel.

- Når det kommer til investeringscaset, er det likviditeten i DOF Supply det står på. I DOF Subsea er likviditeten grei, men det er litt «touch and go» i DOF Supply, noe som gjør caset binært, sier Arctic-analytiker Sveinung Alvestad til TDN Direkt.

- Et giret lodd

Han understreker samtidig overfor nyhetsbyrået at den underliggende aktiviteten er i forbedring, og øyner en mye hyggeligere sommersesong etter en tøff vinter.

- Aktiviteten er forventet å komme opp i sommerhalvåret og vi ser klare tegn til at bunnen er bak oss. Folk tar et lodd, og selskapet er veldig giret, så hvis du får en liten økning i totalkapitalen slår dette betydelig på egenkapitalen. Så selskapet er et giret lodd på oljeservice, og dermed er nok volatiliteten slik den er, sier han videre.

- Vi har sett flere lengre slutninger som også er et positivt tegn på bedring i industrien, fortsetter Alvestad overfor TDN Direkt.