Energi

Helomvending i Subsea 7

Fredrik Lunde i Carnegie mener det ser lyst ut.

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Artikkel av: Odd Steinar Parr
1. mars 2018 - 17.30

Subsea 7 var lenge ned etter dagens kvartalstall, men snudde opp utover ettermiddagen og endte opp 0,5 prosent til 120,70 kroner.

Analytiker Frederik Lunde i Carnegie tror ifølge TDN Direkt at markedet reagerte på selskapets kommunikasjon på presentasjonen som startet klokken 13:00.

- Den enkle «taken» er at ordrereserven er i ferd med å vokse. De hadde i 4. kvartal en «book to bill» på 100 prosent. De er mye mer fremoverlente, og ser at marginene skal tilbake til normalen på mellomlang sikt. Det er en helt annen trygghet på retningen i markedet i det større bildet, sier han.

Lunde peker overfor nyhetsbyrået at Subsea 7 generelt har mange kontrakter å by på, «med marginer de kan leve med».

- I det store bildet har de levert bedre enn ventet over flere år. De har gjort motsykliske investeringer, og med økt markedsaktivitet ser det ut som de har utnyttet dette veldig godt til å bygge selskapet slik at de kommer sterkere ut av nedturen. Det er inntjeningspotensialet selskapet har bygget opp, som man kjøper inn i, sier analytikeren til TDN Direkt.