Energi

Point Resources forlenger med KCA Deutag

KCA Deutag Drilling Norge får forlenget borekontrakten på Ringhorne-plattformen i Nordsjøen i inntil åtte nye år. 

Ringhorne. Foto: Point Resources.

Ringhorne. Foto: Point Resources.

Artikkel av: Are  Strandli
16. april 2018 - 13.18

KCA Deutag Drilling Norge har vært borekontraktør på Ringehorne-plattformen i Nordsjøen i en periode på 16 år.

Det HitecVision-eide oljeselskapet Point Resources som nå er operatør, har valgt å forlenge kontrakten for boring og vedlikehold med KCA Deutag i ytterligere fire år.

I tillegg innebærer kontrakten mulighet for forlengelse i ytterligere to perioder på to år hver. 

- KCA Deutag er henrykt over å ha blitt tildelt denne kontraktsforlengelsen. Vi har vært borekontraktør på Ringhorne-plattformen siden den først ble tatt i bruk tilbake i 2002, og vi er glad for at kvaliteten på våre tjenester nok en gang har blitt anerkjent, sier offshoresjef Rune Lorentzen i KCA Deutag.

Konsernet som har operert i Norge siden 70-tallet, er ansvarlig for bore- og vedlikeholdsoperasjoner på 32 plattformer, samt to Gusto CJ70 jack up-rigger.

Tidligere denne måneden fikk konsernet en ny borekontrakt på fem av Statoils plattformer i den norske delen av Nordsjøen, nærmere bestemt på Oseberg- og Kvitebjørn-feltene.

Statoil-kontrakten har en fast varighet på fire år. I tillegg inkluderer den mulighet for forlengelse i inntil seks år til. Inkludert opsjonene er kontrakten på opptil 800 millioner dollar, tilsvarende 6,24 milliarder kroner.