Energi

Russland fortsetter å frakte gass gjennom Ukraina

President Vladimir Putin forsikret fredag at Russland vil fortsette å frakte gass gjennom rørledningene i Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig. 

Vladimir Putin. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Vladimir Putin. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Artikkel av: NTB
18. mai 2018 - 17.30

Tyskland godkjente nylig den russiske olje- og gassgiganten Gazproms planer om å utvide rørledningen Nord Stream til å frakte gass direkte fra Russland til Tyskland via Østersjøen. Prosjektet gir oljegiganten mulighet til å minske gassforsendelsene gjennom Ukraina.

– Vi vil fortsette å frakte gass via Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig, forsikret Russlands president Vladimir Putin under en pressekonferanse i forbindelse med hans samtaler med Tysklands statsminister Angela Merkel i Sotsji fredag.

Beslutningen om en utvidelse utløste protester fra Ukraina, som mener prosjektet undergraver de europeiske sanksjonene mot Russland. I tillegg har landet betydelige inntekter fra Gazproms rørledninger i landet.

Merkel påpekte på pressekonferansen at Ukrainas rolle som transittland bør bestå, men at Tyskland er klare til å innfri sin rolle i prosjektet.

(©NTB)