Energi

Analytiker: - Oljeselskapene har vunnet i lotto i 2018

Oljeanalytikere er nå positive til oljeservice fremover - spesielt til selskapene som befinner seg tidlig i verdikjeden.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
12. september 2018 - 07.36
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Paretos analyseteam har intervjuet rundt 40 oljeselskaper, alt fra de største til de mindre spillerne, for å kjenne på temperaturen i markedet, skriver Dagens Næringsliv.

- Oljeselskapene budsjetterte med en oljepris på 51 dollar fatet i fjor. Det betyr at de grunnet oljeprisøkningen har 378 milliarder kroner (45 milliarder dollar) mer i fri kontantstrøm i år enn de budsjetterte med for 2018, sier oljeserviceanalytiker Fredrik Stene i Pareto til avisen.

Les også: Her er dagens budskap fra Pareto-konferansen

Ifølge hans analytikerkollega, Christopher Mo Dege, har ikke oljeselskapene brukt disse pengene fordi forbruket er tilpasset et 51-dollar fatet-budsjett. Nå ser imidlertid duoen tendenser til at selskapene er klare til å bruke midlene, og mener at det er flere ting som ser ut til å løsne i 2019.

- Hoveddriveren som skal sørge for at penger går fra oljeselskapene gjennom verdikjeden er økte budsjetter og en iver etter å sanksjonere nye felt. Det er gøy å se at disse inntektene nå begynner å fordele seg på seismikk, rigg og undervannsspillere og i den rekkefølgen. Hele storyen henger godt sammen. Det oljeselskapene investerer vil dukke opp som inntekter hos oljeserviceselskapene, sier Stene.

- Vi er positive til oljeservice fremover, spesielt selskapene som befinner seg tidlig i verdikjeden – slik som seismikk- og riggselskaper. Oljeselskapene har vunnet i lotto i 2018 og kan gå ut og kjøpe seg noe fint i seismikk-biblioteket, men mulig de må hjem og konferere med familien før de investerer i mer langlevde eiendeler som hus og bil, sier Dege til DN for å illustrere situasjonen.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.