Energi

Arabere trenger moderne rigger

- En av de største mulighetene i rigg.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
16. oktober 2018 - 08.55

DNB Markets påpeker i dagens aksjerapport at QatarGas har en forespørsel ute om jack up-rigger for oppdrag med oppstart fra midten av 2019.

- Samlet omfang av anbudet er nylig utvidet fra seks til inntil ni rigger, og avtalen utgjør i øyeblikket en av de største mulighetene innen sektoren. Kravspesifikasjonene innebærer at anbudet kun åpner for rigger bygget etter 2012, hvilket betyr at antall leverandører er begrenset, skriver meglerhuset.

Slik DNB Markets ser markedet, er i første rekke Borr Drilling, Seadrill, Ensco, Rowan og Noble aktuelle kandidater.

- Ratene i jack-up-sektoren har den siste tiden ligget i intervallet 40-90.000 dollar dagen. Gitt omfang, tekniske krav og et begrenset antall aktuelle tilbydere venter vi at riggselskapene vil legge seg i øvre del av, muligens også over, dette intervallet. Uavhengig av hvilke selskaper som vinner anbudet, vil vi dermed kunne få en positiv reaksjon i sektoren når konklusjonen er klar, heter det videre.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Borr Drilling med kursmål 39 kroner, noe som indikerer en oppside på 6-7 prosent fra gårsdagens sluttkurs på 36,60 kroner.