An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Energi

Opec-grep ikke nok mener Pareto Securities

Nedjusterer anslaget på oljeprisen i ny oppdatering. 

Artikkel av: John Inge Seljehaug
13. desember 2018 - 13.52

Pareto Securities mener produksjonskuttene fra Opec og samarbeidslandene ikke er tilstrekkelig for å balansere oljemarkedet i 2019.

Som en konsekvens nedjusterer meglerhuset Brent-anslaget til 71 dollar pr fat i 2019 i en ny oppdatering, ifølge TDN Direkt.  

Pareto viser til at kuttene fra Opec+ på 1,2 millioner fat pr dag er for lite til å balansere markedet uten en ytterligere priskorreksjon for å holde tilbake amerikansk produksjonsvekst på nyåret

Meglerhuset tror heller ikke kuttene fra Opec umiddelbart vil bli synlig i markedet, og viser blant annet til at Russland vil kutte mindre i januar enn landets forpliktelse og økte oljelagre, samtidig som partene kun har blitt enige om en kuttavtale på seks måneder, skriver nyhetsbyrået. 

Brent-anslaget for hele 2019 nedjusteres til 71 dollar pr fat, mens det estimeres en Brent-pris i første kvartal 2019 på 56 dollar pr fat.

På lang sikt forventer Pareto Securities en Brent-pris på 70 dollar pr fat, samt en WTI-pris på 60 dollar pr fat.