Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
4. desember 2018 - 07.23

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,68 prosent til 62,11 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,70 prosent til 53,32 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,45 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Oljeprisen har dermed styrket seg noe siden Oslo Børs stengte i går, og investorene ser nå mot det kommende møte i Opec/ikke-Opec førstkommende torsdag.

Under møtet ventes det ifølge TDN Direkt at de involverte landene vil nå en enighet om nye produksjonskutt for 2019, og Saudi-Arabia har på forhånd foreslått et kutt på 1 million fat per dag fra januar 2019.

Goldman Sachs mener ifølge nyhetsbyrået at det trengs et kutt på 1,3 millioner fat per dag for å reversere den pågående motsykliske store lagerbyggingen av olje. De venter at et felles samarbeid om produksjonskutt mellom Opec og Russland vil presse brent-prisen over 65 dollar fat.

Videre følges det med på signaler knyttet til Canadas oljeproduksjon, da provinsen Alberta vil tvinge produsenter til å kutte produksjonen tilsvarende 325.000 fat per dag fra 1. januar 2019. Årsaken er ifølge TDN Direkt håndtering av flaskehalsene som har ledet til oppbyggingen av råoljelagre.