Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger mandag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
7. januar 2019 - 07.31

Brent-oljen er mandag morgen opp 1,38 prosent til 57,85 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,58 prosent til 48,72 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,80 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Oljeprisen falt fredag, men har hentet seg inn igjen og er nå på omtrent samme nivå som da Oslo Børs stengte før helgen.

Fallet kom samtidig som EIA publiserte lagertall, som ifølge TDN Direkt viste at de amerikanske råoljelagrene hadde uendret utvikling på ukebasis. På forhånd var det ventet et lagertrekk på 3,1 millioner fat.

Aktører i oljemarkedet venter ifølge nyhetsbyrået nå på nyheter fra handelsmøtene mellom USA og Kina, som vil finne sted i Beijing i dag og i morgen. Der vil partene forsøke å lette handelsspenningene mellom landene før 1. mars, som er datoen da «våpenhvilen» utløper.

Ellers har Goldman Sachs ifølge TDN Direkt i helgen nedjustert sitt tre- og seksmåneders brent-anslag til henholdsvis 62,5 og 67,5 dollar per fat, mot tidligere 70 dollar.

«Oljemarkedet priser fortsatt inn en skarp oppbremsing i globale vekst tross våre økonomers anslag om motstandsdyktig vekst og robuste oljeetterspørselsdata sent i 2018. Vi venter at prisene henter seg inn videre, men vekstusikkerheten vil trolig kreve sterkere fysiske oljemarkeder som driver innhentningen, med oppløftende bevis på at Opec-kuttene starter», skriver meglerhuset i et notat.