Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger svakt fredag morgen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. januar 2019 - 08.25

Brent-oljen er fredag morgen opp 0,01 prosent til 61,69 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,17 prosent til 52,68 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Oljeprisen er dermed noe høyere enn da Oslo Børs stengte torsdag. Ifølge TDN Direkt ligger oljeprisen nå an til å ende uken med en oppgang på over 3,5 dollar per fat.

Prisen har denne uken ifølge nyhetsbyrået blitt understøttet av nyhetene om at Saudi-Arabia vil kutte råoljeeksporten med 800.000 fat per dag fra november-nivået innen slutten av januar, i tillegg til et ytterligere trekk på 1,7 millioner fat i de amerikanske råoljelagrene.

Likevel er aktører i oljemarkedet fortsatt bekymret for utsiktene til veksten i den globale økonomien. 

- Myndighetnedstengingen i USA og svake detaljhandelstall rundt om i verden har forsterket bekymringene rundt veksten, sier ANZ-analytikere, ifølge TDN Direkt.

Samtidig følges det i markedet for tiden nøye med på kommentarer fra USA og Kina knyttet til handelssamtalene som ble holdt i Beijing denne uken. Torsdag kveld ble det kjent at Kinas visestatsminister Liu He «mest sannsynlig» skal til Washington 30. og 31. januar for å fortsette forhandlingene.