Energi

Torbjørn Kjus ferdig i Vistin Pharma

Begynte så sent som i august. Nå har han sagt opp.

Torbjørn Kjus. Foto: HegnarTV.

Torbjørn Kjus. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
3. januar 2019 - 17.47

Torbjørn Kjus, sjef for energitrading i Vistin Pharma, har bestemt seg for å slutte i stillingen, går det frem av en børsmelding.

Kjus gjør ifølge meldingen dette for å forfølge andre interesser.

Vistin Pharma-styret vil nå evaluere sine strategiske alternativer for trading-virksomheten fremover, og vil komme med mer informasjon når den foreligger.

Vistin-styret ledes av Ole Enger, som har med seg Mimi K. Berdal, Bettina Banoun, Øystein Stray Spetalen og Finn Bjørn Ruyter.

Kjendistungt

Aksjonærlisten toppes av Strata Marine & Offshore med en eierandel på 12,44 prosent. Strata Marine eies av Spetalen-dominerte Saga Tankers.

Spetalen eier ytterligere 3,98 prosent av Vistin gjennom Ferncliff Listed Dai, og eier i tillegg noen aksjer privat.

Blant øvrige aksjonærer finner vi en rekke kjente navn, deriblant Sundt-arvingene, Arne Fredly (Apollo) og Torstein Tvenge.

Her var Torbjørn Kjus gjest i HegnarTV før jul

Det er ikke lenger siden enn i mars at Vistin Pharma kunne fortelle om ansettelsen av Kjus og hans DNB-kollega Kenneth Tveter.

De ble ansatt for å utvikle et nytt forretningsområde innen energitrading, og Kjus begynte i sin nye jobb så sent som i august 2018.

Norges beste

Kjus hadde før Vistin-jobben 16 års erfaring fra analyse av globale markeder for olje og raffinerte produkter, hvorav ti år som sjefanalytiker for olje i DNB Markets og seks år som oljeanalytiker og trader i Norsk Hydro og BP i London. 

Kjus ble av Kapital kåret til Norges beste analytiker i 2018, uavhengig av sektor.

Innen olje og energi har han blitt kåret til den beste i fire år på rad.

Kenneth Tveter har mer enn ti års erfaring fra oljemarkedet, og har jobbet med salg og trading i DNB Markets. Han jobbet som råvaresjef i New York, og hadde ansvaret for å bygge opp meglerhusets oljedesk i verdensmetropolen.