Energi

Ser betydelig oppside i BW Offshore

Nordea er bull før tall.

Carl Arnet. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Carl Arnet. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
18. februar 2019 - 13.33

Vinterferie betyr rolige tider i resultatsesongen, men i morgen skal BW Offshore i ilden.

Konsensus peker ifølge TDN Direkt mot en EBITDA (resultat før av- og nedskrivninger) på 166 millioner dollar av en omsetning på 263 millioner dollar.

- Betydelig oppside

Nyhetsbyrået melder videre at Nordea Markets ser betydelig oppside i BW Offshore, selv om aksjen er svært sensitiv for endringer i oljeprisen.

Meglerhuset trekker frem produksjonstakten ved Tortue-feltet offshore Gabon som et mulig høydepunkt i morgendagens rapport.

Selskapet har guidet 9.500 fat per dag i 2019, mens januar-produksjonen kom inn på 12.500 fat olje per dag.

Pareto Securities har ifølge TDN Direkt tidligere skrevet at de øyner oppside i feltet i år om takten fortsetter på januar-nivået.

Åtte kroner aksjen?

Andre mulige nyheter kan dreie seg om funnene Ruche og Ruche NE, som i forrige kvartalsrapport ble estimert til 30 millioner fat utvinnbare ressurser.

BW Offshores utviklingskonsept der er ifølge nyhetsbyrået et ubemannet brønnhodeplattformkonsept som kobles opp til FPSO-en BW Adolo.

Nordea Markets estimerer ifølge TDN Direkt at Ruche-området alene kan øke verdsettelsen av aksjen med åtte kroner, om selskapet har flere opplysninger om utviklingsmulighetene.

BW Offshore stiger 0,9 prosent til 47 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.