Energi

Sparebank 1 Markets ikke skremt av Nel-fall

Meglerhus har fortsatt troen.

Jon André Løkke. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Jon André Løkke. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
8. april 2019 - 09.02

Forrige uke falt Nel 1,3 prosent på det Sparebank 1 Markets mener er ubegrunnet frykt.

- Det svenske selskapet PowerCell falt 31 prosent forrige uke etter at Nikola annonserte at de ikke vil bruke deres brenselceller i lastebilen sin. Nikola er Nels største motpart, og dette skapte noe støy, men det er én veldig viktig forskjell på Nel og PowerCell. Sistnevnte hadde kontrakt for å levere brenselceller til Nikolas demo-lastebiler, og aksjemarkedet håpet på en stor kontrakt for serieproduksjonen til Nikola, skriver analysesjef Lars-Daniel Westby og analytiker Petter Kongslie.

Nel fikk ifølge duoen derimot eksklusivt partnerskap med Nikola i november 2017, og i juni i fjor signerte Nel og Nikola en stor kontrakt på 448 elektrolysører til rundt én milliard dollar.

- Det er en enorm forskjell på å ha en stor kontrakt og å håpe på en stor kontrakt, og vi tror forrige ukes støy tilbyr en god inngang for langsiktige investorer. Vi beholder eksponeringen inn mot Nikola World 16.-17. april, avslutter de to.

Nel faller 1,5 prosent til 5,80 kroner i tidlig handel på Oslo Børs mandag.

Sparebank 1 Markets har et kursmål for Nel på 6,50 kroner, og ser dermed rundt 12 prosent oppside fra dagens nivåer.