Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover mandag morgen.

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
20. mai 2019 - 07.38

Brent-oljen er mandag morgen opp 1,25 prosent til 73,10 dollar fatet, mens WTI-oljen klatrer 1,16 prosent til 63,65 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Prisoppgangen kommer ifølge TDN Direkt blant annet etter at Saudi-Arabia og andre Opec-land søndag signaliserte vilje til å fortsette å begrense oljeproduksjonen i andre halvår. Signalene kom etter et møte i overvåkningskomiteen til Opec og samarbeidslandene i produksjonskuttavtalen (JMMC), som ble gjennomført i Saudi-Arabia.

Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih uttalte ifølge nyhetsbyrået på en pressekonferanse at deres preferanse er å opprettholde produksjonsstyringen for at lagernivåene skal fortsette å falle gradvis mot normale nivåer.

I tillegg bidrar økt spenning mellom USA og Iran ifølge TDN Direkt til at oljeprisene stiger, etter at president Donald Trump søndag kveld skrev på Twitter at «Hvis Iran vil slåss, vil det være den offisielle slutten på Iran. Aldri true USA igjen».