Energi

Sverdrup-feltet får grønt lys

Utbyggingsplanene for Sverdrup-feltets andre byggetrinn godkjent.

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
15. mai 2019 - 12.38

Olje- og energidepartementet opplyser i en pressemelding onsdag at det har godkjent utbyggingsplanene for andre byggetrinn av Johan Sverdrup-feltet.

- Utbyggingen av Sverdrup-feltet i Nordsjøen er et industrielt eventyr i særklasse. Utbyggingsfasen gir titusenvis av arbeidsplasser over hele landet og vil skape enorme inntekter til finansieringen av velferdsstaten når produksjonen starter senere i år, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP) i meldingen. 

Sverdrup har samlede investeringer på om lag 140 milliarder kroner. Feltet alene er ventet å gi fellesskapet inntekter på 900 milliarder kroner. Det utgjør drøyt 170.000 kroner per innbygger, opplyses det.