Energi

Ny Rosebank-plan for Equinor

Beslutning før mai 2022.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. juni 2019 - 12.50

Equinor og partnerne bekreftet i dag en ny tidsplan for Rosebank-prosjektet på britisk sokkel, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Etter at Rosebank-lisensene (P1026, P1191 og P1272) ble forlenget med tre år av britiske olje- og gassmyndigheter, planlegges en endelig investeringsbeslutning for Rosebank innen mai 2022.

Equinor er operatør og har 40 prosent eierandel i prosjektet. Suncor Energy har 40 prosent og Siccar Point Energy 20 prosent.

- Sammen med våre partnere satser vi fullt på å realisere denne utbyggingen, som det er knyttet store forventninger til, sier Hedda Felin, direktør for Equinors offshore-virksomhet i Storbritannia og Irland.

- Skaper betydelig verdi

Torgrim Reitan, konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt, mener Equinor skaper betydelig verdi i Storbritannia gjennom en bred energiportefølje.

- På oppstrømssiden har vi Mariner-feltet, som snart settes i produksjon, og nå Rosebank, ett av de største uutviklede funnene på britisk sokkel. Sammen med vår store havvindportefølje og våre olje- og gassleveranser, styrker dette vår posisjon som en viktig energipartner for Storbritannia, sier han.

Rosebank-feltet ble funnet i 2004, og ligger rundt 130 kilometer nordvest for Shetland på rundt 1.110 meters dyp.

Samtidig bekrefter pressetalsmann Erik Haaland overfor TDN Direkt tirsdag at Equinor er tildelt fem blokker i den 31. lisensrunden på britisk sokkel, hvorav fire som operatør og én som partner.