Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover tirsdag morgen.

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. juni 2019 - 08.43

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,63 prosent til 62,68 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,98 prosent til 53,78 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Oljeprisen løftet seg ifølge TDN Direkt fredag, samtidig som det kom positive signaler fra Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih som sa at produksjonskuttene kan komme til å forlenges, samtidig som Baker Hughes' riggtelling viste en nedgang i antallet aktive oljerigger den seneste uken.

Prisene falt noe tilbake igjen mandag.

Russland uttalte ifølge TDN Direkt mandag at de kan komme til å støtte en forlengelse av produksjonskuttene, samtidig som de advarte om at prisene kan falle til 30 dollar per fat om produsentene forsyner for mye olje.

- Grunnet den generelle frykten for en økonomisk nedgang og realiseringen om at etterspørselsveksten avtar vil ingen argumentere for å forlate Opec+-avtalen, sier styreleder Fereidun Fesharaki i FGE, ifølge nyhetsbyrået.