Energi

Equinor - styrker i fornybar energi

-Dersom vi lykkes med å realisere prosjektet, vil det flytende havvindprosjektet Donghae bli verdens største flytende havvindpark, sier Stephen Bull, direktør for vindkraft og karbonfangst i Nye energiløsninger i Equinor

Bilde hentet fra Equinor sin hjemmeside

Bilde hentet fra Equinor sin hjemmeside

Artikkel av: Hans Christian Vold
11. juli 2019 - 09.15

Equinor, Korea National Oil Corporation (KNOC) og det koreanske kraftselskapet Korea East-West Power (EWP) har etablert et konsortium til å utvikle det flytende havvindprosjektet Donghae 1 utenfor Ulsan i Sør-Korea, melder Equinor torsdag.

Konsortiet starter nå utviklingen av en flytende vindpark på 200 MW som skal lokaliseres i nærheten av Donghae naturgassfelt som opereres av KNOC utenfor kysten av Ulsan i Sør-Korea, opplyses det.

Avhengig av resultatene fra en mulighetsstudie, kan konsortiet starte bygging av en flytende havvindpark i 2022 med mulig oppstart av elektrisitetsproduksjon i 2024.

-Vi er svært fornøyd med å være en del av partnerskapet som skal jobbe for å realisere den første flytende havvindparken i Asia, sier Stephen Bull, direktør for vindkraft og karbonfangst i Nye energiløsninger i Equinor.

Les hele meldingen her