Energi

Slik går det med oljeprisen

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
11. juli 2019 - 08.57

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,52 prosent til 67,36 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,53 prosent til 60,75 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Oljeprisen stiger torsdag etter at en storm bygget i Mexicogolfen truer råoljeproduksjonen samtidig som en hendelse med et britisk tankskip i Midtøsten markerte pågående spenninger i regionen, skriver CNBC. 

Fem båter som antas å tilhøre iranske revolusjonære vakter, nærmet seg en britisk oljetanker onsdag og ba om å stoppe i iranske farvann i nærheten, men trakk seg tilbake etter at et britisk krigsskip advarte dem over radio, uttalte en amerikansk forsvarsoffiser ifølge nyhetstjenesten.

Amerikanske oljeprodusenter kuttet onsdag nesten en tredjedel av Mexicogulfens råoljeproduksjon i forkant av stormen. Femten produksjonsplattformer og fire rigger ble evakuert i Nord-Mexicogolfen da oljeselskaper flyttet arbeidstakere til sikkerhet i forkant av en storm som er ventet å bli en orkan innen fredag.

Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,5 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 3,1 millioner fat.

Ifølge statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld falt de amerikanske råoljelagrene med 8,1 millioner fat i forrige uke.

Amerikanske energimyndigheter (EIA) regner med at global oljeetterspørsel vil stige med 1,1 million fat per dag i 2019. Det er 0,2 millioner fat mindre enn i forrige rapport.