Finansavisen Premium

Ellen Degeneres` 1,4 millioner kroners Rolex

Talkshow-stjernen viste frem en sjelden Daytona-klokke i Seinfelds nye sesong.

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
16. juli 2018 - 12.07

Jerry Seinfeld har de siste årene viet seg til de to tingene han liker best. Komikere og bil. Men i den nyeste sesongen av «Comedians in cars getting coffee» på Netflix var det Ellen Denegeneres interesser som fikk mest oppmerksomhet.

Iallefall i klokkemiljøet.

For i episoden, hvor komikerne skal drikke kaffe og snakke løst og fast om alt, blir 60 år gamle Degeneres plukket opp i en 1977 Toyota LJ40. I seg selv en gjennoppdaget klassiker, men det er klokken til talkshow-vertinnen og komikeren som vekker oppsikt, ifølge Hodinkee

For Ellen Degeneres har en Rolex Daytona med 6241-urverket. Produsert i 1969 og mest kjent som  «Paul Newman Daytonaen».  

Foto: Rolex

Sjelden

Klokkemodellen Rolex Daytona er udødeliggjort av levemann, racingsjåfør og skuespiller Newman. Han fikk en av sine kone Joanne Woodward. I begynnelsen var det en litt vanskelig Daytona å selge, men så dukket visstnok Paul Newman opp på forsiden av et italiensk magasin med klokken og italienerne mistet sans og samling. Klokken har stort sett vært ettertraktet siden, og er en av verdenes mest berømte klokkemodeller.

Klokken Degeneres har er fra 1969, ifølge Hodinkee. Klokken er blitt svært ettertraktet etter Newmans død, og særlig de siste årene.

Varianten til Degeneres er derfor verdt rundt 175.000 dollar, ifølge Hodinkee, eller cirka 1.4 millioner kroner.

«Paul Newman Daytona» er et forvirrende begrep. For det er ikke urverket, men skiven som gjør klokken til en «Paul Newman Daytona». Derfor er det flere Daytonaer fra den tiden som kalles en «Paul Newman». Klokken Newman fikk av sin kone var en med 6239-urverket. Klokken til Degeneres er altså en 6241, som kan gjenkjennes av den sorte akryll-ringen på bezelen. Den er ironisk nok mer ettertraktet enn 6239-modellen, som må kunne kalles originalen.

Klokken Paul Newman selv brukte ble vel og merke solgt på auksjon ifjor for 17.8 millioner dollar.

Paul Newman med sin Daytona (6239). Legg merke til stålfarget ring rundt glasset. Foto: Rolex

Glad i Rolex

Ellen Degeneres har forøvrig en ganske oppsiktsvekkende klokkesamling, og særlig går det i Rolex. Tidligere har hun vært på TV med en Rolex Yachtmaster i rosegull og en hvit gull Submariner, også kjent som «smurf». Hun har også en Daydate i hvitt gull og en i platina, og diverse Daytonaer, blant annet en med 6265-urverket i gull og en i stål og en vintage Rolex explorer med 1665-urverket.