Finansavisen Premium

Tynn & Trendys Båtguide for maritimt merkepress

Få ting roper suksess som en rådyr motorbåt du bruker fire ganger i året. Men hvilke skuter gir rett signal når du ankommer The Thief via sjøveien? Høsten nærmer seg og det er på tide og gjøre et båtkupp.

Her er Tynn & Trendys anbefalinger i det viktige 3-7 mill-segmentet.

Illustrasjon: Kaia Ødegaard/Kanoon

Illustrasjon: Kaia Ødegaard/Kanoon

Artikkel av: Tynn & Trendy
3. august 2018 - 12.34

Fjord 42 Open

Har du behov for å fremstå unik? Liker du å sitte under tak mens sola skinner? Da er denne forvokste skjærgårdsjeepen – en designmessig blåkopi av 90-talls-italieneren Wally – perfekt for deg. Fremkomstmiddel, badebrygge og blikkfang i ett. Magne Furuholmen gikk for sort, så velg oransje eller mintgrønn for å skille deg fra hopen.

Anytec 1221 SPD

12 meter flytende batmobil i aluminium, skutt fremover i 70 knop av 4 x 400 hester. Dette monsteret er laget i Sverige og skreddersydd for å vekke mindreverdighetskomplekser hos eiendomsmeglere i militærinspirert gummibåt. Vær dog varsom med nysminket troféhud: Aluminiumen har så røff finish at man lett skjærer seg opp. I sum en perfekt landstedsbåt for deg som elsker MMA og MDMA.

Windy 31 Zonda

Som satirikere med sans for ytringsfrihet, gleder lite T&T mer enn å tulle med verftseier Trygve Hegnar. Denne gangen slipper han imidlertid unna, da hans 31 fot lange Zonda er et utsøkt stykke dagsturbåt. De halvkantede linjene er moderne i minst to år til, og det er god plass podens fem beste venner når de skal til Middagsbukta for å brunste. Ingen stor båt, men som Pareto-Bjørge åpenbart har skjønt: It makes your house look bigger.

Bavaria R40 Coupe

Bavaria har i en årrekke år vært kjent som havets Skoda: Billig og bra, men dermed også kjipt og folkelig. Nye R40 Coupé gjør lite med det ryktet, utover at det er en forbasket god – ja endog prisvinnende – bobåt for deg som vil ha rasjonell avkastning på investeringen. Tilbringer du vinterferien på Trysil og elsker late somre langs svenskekysten? Gå for en R40 med alt utstyr, og du blir kongen på den flytende campingplassen.

Riva Iseo

Den tradisjonsrike italienske produsenten er et must for alle som liker historie og stil og sånn. Selv i dette selskapet er Riva svinedyrt, så vår anbefaling er minstemann Iseo. Trange 27 fot til over 4 millioner er frisk kost for trauste nordmenn, men det er også poenget. Kombinerer du denne med kremhvite linplagg fra Ferragamo, kan du velge og vrake blant høyt utdannede gullgravere av begge kjønn. Anbefales deg som forvalter en anselig arv, elsker Bellini og er nyskilt.

Chris Craft Corsair 34

De retroinspirerte modellene fra Chris Craft er den nye Hankø-terna, slik sorte gummibåter var det for et tiår siden. T&T er neimen ikke sikre på om det er til å gråte eller smile av. Javisst er det pent, men gammelamerikansk luksus med stor bensinmotor kan da ikke være en langvarig trend. På kort sikt er det uansett et trygt valg for deg som bor på rett side av Bygdøy, og deler brygge med naboen.

Om Tynn & Trendy: Livsstilskollektiv og analysebyrå med dype båtfaglige røtter. Vi forutså RIBens fall allerede for ti år siden, og arrangerer årlig etikettekurs for nybyggere på Hankø.