Finansavisen Premium

Utsolgt for ny Omega-modell

I fjor ble Omega utsolgt for jubileumsmodellen Omega Speedmaster «Speedy Tuesday» på rekordtid. Oppfølgeren ble utsolgt på en dag. 

Foto: Omega

Foto: Omega

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
10. juli 2018 - 17.12

Den overraskende lanseringen av Omega Speedmaster «Speedy Tuesday», i samarbeid med FratelloWatches, ble en overraskende kjempesuksess i 2017. Fortsatt blir klokken, som er en tolkning av den ikoniske måneklokken til Omega, omsatt for gode summer for de som har sikret seg en.

Produksjonen ble begrenset til 2012 til klokker, og siden lansert har ryktene gått om at klokken ville få en oppfølger.

Ny tirsdag

I dag, på en tirsdag et år senere, kommer den nye klokken.

 Den nye Speedmaster Speedy Tuesday Limited Edition «Ultraman» er inspirert av Omegas historiske Speedmaster «Ultraman», som kun ble produsert i begrenset antall i 1968. 50 år senere er det duket for en ny legende.

– Speedy Tuesday «Ultraman» forteller mye om dagens klokkemarked. Konservative sveitsiske merker som så smått begynner å lukte på e-commerce, men også lytte til de innflytelsesrike stemmene innen klokkeblogging og sosiale medier, sier Jon Henrik Haraldsen, klokkeekspert og daglig leder av Tidssonen.no.

Venteliste

Han tror klokken, med en listepris på 68.500 kroner, vil bli utsolgt fort. Tirsdag åpnet muligheten for å reservere seg, og det opprinnelige antallet er allerede signert for. Nå må du skrive deg på venteliste.

– På den andre siden har vi et voksende publikum av «klokkenerder», som har en umettelig appetitt på variasjoner av ikoniske klokker fra de store merkene.

Den nye modellen har, som originalen, oransje sekundviser for kronografen. Innslagene av oransje stopper ikke der, men preger også andre deler av skiven.

En av de mest sentrale (men ikke nødvendigvis synlige) detaljene, finner vi imidlertid i underskiven for sekunder. Her har Omega skjult silhuetten av Ultramans profil, som kun er synlig under UV-lys. Da passer det bra at en egen UV-lykt medfølger i boksen, som forøvrig har samme form som Ultramans «Beta Capsule».