Finansavisen Premium

Eksentriske tauebåt-yachter selges på finn.no

For mellom 10 og 30 millioner kroner kan du taue alt du vil, sittende omgitt av maritim luksus.

DP Monitor kan oppfylle snodige barndomsdrømmer for bare 10 millioner kroner. Foto: IYC

DP Monitor kan oppfylle snodige barndomsdrømmer for bare 10 millioner kroner. Foto: IYC

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
20. august 2018 - 14.16

Ah, late dager på sjøen nærmer seg slutten. Det er på tide å kjenne trefotssyken sprenge i brystet og se seg om etter en ny farkost.

Og er du en kvinne eller mann med et lite barn gjemt på innsiden, eller en sans for steampunk eller gamle detektivromaner så er det to båter til salgs på finn, gjennom yachtmegleren IYC.

Begge er ombygde tauebåter og byr på over 90 fot med luksus, forkledd som praktisk nyttefarkost.

65 år gammel

Den rimeligste er D.P Monitor. 163 tonn med praktisk nytelse, fordelt på 94 fot. Skipet ble bygget i 1953 og rakk nesten 40 år i arbeidslivet, før hun fikk en pensjonisttilværelse som lystyacht. De neste 20 årene ble seilt som yacht, før hun igjen ble renovert i 2011.

Og prislappen er ikke hårreisende. For drøye ti millioner kroner, eller 110.000 kroner pr. fot får du herligheten til odel og eie.

Til salgs: Tauebåt-yachten Vervece. Foto: IYC

Til salgs: Tauebåt-yachten Vervece. Foto: IYC

Ombygget for 5 år siden

Skulle det derimot være alt for lite, eller for billig, kan du ta en kikk på Vervece. 4 fot lenger og 20 millioner kroner dyrere.

Skipet er bygget i 1962 og totalt ombygget av Palumbo-verftet i Italia i 2013. Det lar seg heller ikke spare på luksus, innpakket i vintage arbeidsutførelse.

Dessuten er det jo kjekt at begge båtene gir deg muligheten til å taue vekk et og annet bråkete cruiseskip, skulle du ønske å ha en vestlandsfjord helt for deg selv. 

Artikkelen var først publisert i august-utgaven av Finansavisen Premium