Finansavisen Premium

Omega slipper ny golf-klokke

Men det er lite digital hjelp til hullet å hente når Omega feirer Ryder Cup.

Teer opp: Omega lanserer en ny Aqua Terra-modell til Ryder Cup. Foto: Omega

Teer opp: Omega lanserer en ny Aqua Terra-modell til Ryder Cup. Foto: Omega

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
16. august 2018 - 11.12

Er du interessert i golf er det en drøy halvannen måned igjen av sesongen i Norge. Det passer fint, for i det du pakker golfutstyret inn i boden, pakker proffene dem ut i Frankrike. For 28 september er det duket for den 42. runden av Ryder Cup. Og for bare andre gang er det duket for et oppgjør mellom USA og Europa på det europeiske kontinentet, denne gangen på L´Albatros-banen i Frankrike.

I den anledning har Omega sluppet en egen spesialmodell. En Omega Seamaster Aqua Terra 150M ´Ryder Cup´.

Sveitsiske Omega er offisiell tidtaker for Ryder Cup når det spilles i USA, og har også levert klokkene til det amerikanske laget.

Ikke digitalt

Stadig flere golfere benytter seg av smartklokker for å hjelpe spillet. Den beregner ofte lengde til hull og annen kjekk informasjon.

Klokken det er snakk om her hjelper deg med lite annet enn å se kul ut mens du spiller golf. Og selvsagt, opplyse om tiden. Det er snakk om en klassisk Seamaster Aqua Terra-modell. Klokken er 41 millimeter og kommer med noen spesielle detaljer. Både skiven, reimen og og baksiden har gulldetaljer, og end links, Omega-logoen og sekundviser er i 18 karat gull. Baksiden av klokken har også Ryder Cup-logo bestående av 24 karat gulldetaljer. Aqua Terra-modellen har også Master Chronometer-urverket. Kassen er en «sapphire sandwich», altså safirglass både foran og bak.

Tilgjengelig nå

Hodinkee, som først skrev om klokken, poengterer at klokken er en veldig god deal for klokkeinteresserte. Det mangler ikke akkurat på samarbeid og mer og mindre vellykkede profileringer opp mot kjente folk og aktiviteter. Ofte føles det billig og fordummende. Men innimellom fungerer det godt, og Hodinkee konkluderer med at dette føles som en kul klokke for dem som liker både golf og klokker, fremfor en standard «spesialmodell» designet for å klemme ut mer penger.

En vanlig Aqua Terra begynner rett under 50.000 kroner på stållenke, blant annet hos Urmaker Bjerke. For knappe 4.000 ekstra får du altså en spesialmodell, med både reim og lenke og en rekke artige detaljer.