Finansavisen Premium

Budkamp om eksklusive Rolex-modeller

En spesiell Rolex-auksjon gjør at nye modeller dobler seg i pris, og noen klokker nærmer seg 2 millioner kroner.

Tolv eksklusive Rolex-modeller er nå på auksjon. Foto: Skjermdump Bob`s Watches

Tolv eksklusive Rolex-modeller er nå på auksjon. Foto: Skjermdump Bob`s Watches

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
10. september 2018 - 13.16

To av klokkebransjens sterkeste navn har slått seg sammen for en spesialauksjon av ettertraktede Rolex-modeller.

Den ene er Paul Altieri fra siden Bob`s Watches, som solgte brukte Rolexer for en kvart milliard kroner i fjor. Sammen med auksjonshuset Christies tidligere klokkeekspert, Eric Wind fra Wind Vintage, holder de nå en auksjon som varer til 12 september. Auksjonen startet 5. september. 

Paul Altieri. Foto: Bob`s Watches

– Vi har notert oss at så fort klokkene ble lagt ut på nettsiden så var de solgt. Dermed får ikke alle muligheten til å kjøpe klokken på samme måte. Det var den ene grunnen til å gjøre en sånn auksjon. Den andre var at det blir stadig vanskeligere å sette riktig pris på slike klokker, så dermed ga det mening å la markedet bestemme hvilke vei det skulle gå, forklarer Altieri i en video som er gjengitt av Robb Report.

Nytt og gammelt 

Klokkene, som består av 3 Rolex GMT-Master, en Rolex Milgauss, en Rolex Explorer II, tre Rolex Daytonaer, en Rolex Seadweller og tre Rolex Submarinere, er allerede kommet godt opp i pris. Med litt over to dager igjen av auksjonen er prisene på mellom 10.000 og 195.000 dollar.

Ikke overraskende har Paul Newman-daytonaen foreløpig det høyeste budet.

Denne "Paul Newman-Daytonaen" har serienummer bare et par nummer unna den Newman selv bar. Foto: Bob`s Watches

Det er også en Rolex Daytona 116500LN til salgs, en av de mer ettertraktede Rolex-nyhetene de siste årene, og en klokke de fleste urmakere har gitt opp å sette venteliste på.

Doblet fra nyttår

En annen klokke er en ny GMT-Master II i stål. Lenge var stålvarianten tatt ut av produksjon, og den ble svært ettertraktet etter lansering på Baselworld i år. Prisen på auksjonen er allerede oppe i 20.000 dollar, godt over dobbel pris av en ny.

GMT Master II kom endelig i stål igjen i 2018. Det er så populært at prisene raser og ventelistene er flere år lange. Foto: Bob`s Watches

Rolex Explorer II er en begynnende favoritt hos mangle samlere.