Finansavisen Premium

Lehman Brothers selges på Ebay

Ti år etter finanskrisen kan du sikre deg ikoniske saker fra skandalebanken.

Smykk deg med logoen til verdens verste bank. Skjermdump: Ebay.com

Smykk deg med logoen til verdens verste bank. Skjermdump: Ebay.com

Artikkel av: Marius Mørch Larsen
12. september 2018 - 10.01

Ti år siden Lehman Brothers forsvant og finanskrisen oppsto. Jøss, det har gått fort tenker du. Er det ti år siden den rablende rabiate Dick Fuld fomlet i gang en global bankkrise?

Javisst, og nå kan du sikre deg en weekendbag med det ikoniske banknavnet for en mager tusenlapp, inkludert omkostninger. 

Skjermdump: Ebay.com

Eller hva med notatlapper? En bunke av dem setter deg tilbake fattige 4.000 kroner.

Ingenting sier ironisk distanse som et morgenmøte med "Lehmans Lille Grønne" med presentasjonstips. 

Skjermdump: Ebay.com

Det varierer hva tingene koster, åpenbart. En penn i grønt og hvitt kostet bare en mager hundrelapp da saken ble påbegynt, men var solgt og borte før vi ble ferdige. En ny annonse  med skrivesaker begynner på 3 dollar, men det er usannsynlig at det forblir så billig. 

Skjermdump: Ebay.com

Skulle du ha en grim papirvekt med en strekmann som dytter en ball opp en bakke? 5.000 takk, men den er allerede solgt. En "vanlig" papirvekt er allerede oppe i rundt 1.000 kroner, før frakt etc. 

Skjermdump: Ebay.com

 

Keen på å nyte en varm kopp kaffe i vinter? Mens Dick Fulds fiasko lyser mot de andre passasjeren? 150 kroner takk, men da må du skynde deg. 

 

Takket være TV-serien Billions har det blitt tøft å bruke vest på jobb. Men du skal være bra sterk i egoet for å tasse rundt på meglerbordet i en Lehman Brothers-vest. Om du føler deg tøff, 90 dollar!

Skjermdump: Ebay.com

Hvis ikke er det blitt tøft å spille golf igjen. Sikre deg denne golf-skjorten i tide til Ryder Cup, det manglet ikke på Lehmans folk der i sin tid. Og Dick Fuld kjørte en golfbane overrende for bare noen år siden

Skjermdump: Ebay.com

Alt i alt er det gode muligheter for å sikre seg nifty memorobilia fra en svunnen tid.