Jobb & karriere

Dette er studentene alle vil ansette

Adm. direktør i IKT-Norge mener det i dag er kritisk mangel på teknologisk kompetanse.

pc jobb.jpg

pc jobb.jpg

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
15. april 2016 - 08.50

Det finnes fremdeles trygge studieretninger næringslivet trygler studentene om å velge, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er trygt å velge teknologisk utdannelse. Det er kritisk mangel på kompetanse i dag, vi står overfor store digitaliseringsprosjekt og det vil være behov for digital kompetanse uansett hvor du vil jobbe, sier Heidi Arnesen Austlid, adm. direktør i IKT-Norge, næringens egen interesseorganisasjon, til avisen.

Hun forteller at hun ukentlig, «om ikke daglig», hører fra bedrifter som ikke får ansatt nok folk, og mener ungdom nå i større grad må spores inn mot teknologi og IT-studier.

- Det er viktig at du jobber med noe du har lyst til, samtidig må vi kommunisere tydelig hvor fremtidens arbeidsplasser er. I alle yrker vil IT-kompetanse være viktig. Vi har vært for late og lent oss for mye på vår rikdom. Nå står vi ved et vendepunkt, og er nødt til å skjerpe oss som nasjon for å være konkurransedyktige, påpeker hun.

Konsulentselskaper som Accenture, Bekk Consulting og Making Waves bruker ifølge avisen mye tid, penger og krefter på å kapre de beste kandidatene.

- Det er en meget kjent problemstilling. Det er en manko på masterutdannede IT-folk, det er helt sikkert, sier adm. direktør i Bekk, Olav Folkestad, til DN.