Jobb & karriere

Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne

 I årevis har bankansatte fått utbetalt godtgjørelse fra eiendomsmeglere for henvisning av boliglånskunder. Dette er ulovlig, ifølge Finanstilsynet.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

Artikkel av: NTB
23. mai 2016 - 21.58

Over hele landet har det en årrekke vært praksis at bankansatte har henvist boliglånekundene til en bestemt eiendomsmegler og fått utbetalt godtgjørelse fra megleren for reklamejobben, skriver Nord24.

– Det ikke er lov for bankansatte å motta godtgjørelse for å henvise kunder til et spesielt eiendomsmeglerselskap – selv om megleren er i samme konsern som banken, understrekes det i et brev fra Finanstilsynet nyhetsnettstedet har fått tilgang til.

– Vi har hatt en ordning hvor den bankansatte, som ga et tips som førte til oppdrag for eiendomsmegleren vår, fikk en provisjon på 1.000 kroner, sier overordnet banksjef for DNB i Tromsø, Jann Ivar Didriksen.

Denne ordningen har DNB hatt for hele landet, men den ble avviklet på flekken da brevet fra Finanstilsynet kom, understreker Didriksen.

Også Nordea-ansatte har hatt lignende ordning.

– Vi har hatt en slik tipsordning. Men dette ble stoppet omgående da Finanstilsynet kom med sitt rundskriv, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea Norge, Grete Christine Kruse. (©NTB)