Jobb & karriere

Så mye bedre er det å stå på jobb

Forskere har funnet ut at produktiviteten stiger dramatisk når man får stå på jobb.

pc jobb.jpg

pc jobb.jpg

Artikkel av: Magnus Berg Johansen
6. juni 2016 - 09.24

Det produseres mer når ansatte får stå på jobb. Det er resultatet fra en ny studie gjennomført av A&M University i Texas, skriver Wall Street Journal.

Studien delte opp en gruppe på 167 personer, hvor den ene halvparten jobbet stående ved pulten mens den andre halvparten jobbet sittende.

Forskerne fant ut at produktiviteten økte med hele 46 prosent for de ansatte som jobbet stående til tross for at gruppen med sittende ansatte hadde lenger arbeidserfaring.

Det har vært mye fokus på stående arbeidsplasser de siste årene men resultater har ofte omhandlet hvordan det påvirker de ansattes helse, og ikke deres produktivitet.

Med overnevnte resultat blir det stadig lettere for bedriftsledere å akseptere investeringen i flere ståpulter på jobben.

En av forskerne bak studien la samtidig vekt på at det trolig ikke er spesielt bedre å stå sammenlignet med å sitte statisk dersom man står helt statisk. Men når man er stående er det mye lettere å bevege på kroppen samtidig som man arbeider, og det er dette som oftest skaper positive helseresultater og samtidig høyere produktivitet.