Jobb & karriere

Gründer-boom på NHH

Gründerstudier setter søknadsrekorder. NHH opplever enorm interesse for innovasjon blant studentene og oppretter nye gründerkurs.

Karriere - Foto - Scanpix

Karriere - Foto - Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
18. oktober 2016 - 08.54

- Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. I fjor eksploderte interessen for Gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, sier førsteamanuensis Tor Askild Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole (NHH) til DN.

Ledelsen ved NHH har ifølge avisen tatt konsekvensene av dreiningen og opprettet flere gründerkurs for dem som vil starte nytt og eget. Opp mot 40 NHH-studenter kan fra neste år ta deler av utdannelsen sin i et av verdens mest innovative områder, ved University of California, Berkeley. Programmet kalles Innovation School.

- Innovation School er et unikt tilbud. Det er et skreddersydd program for NHH-studenter med noen av verdens ledende forskere og næringslivsfolk innen innovasjon og entreprenørskap, sier Johannesen til DN.

NHH har ifølge avisen også opprettet kurset «Global Business Venturing», hvor personer fra verdenskjente oppstartsselskaper flys til Bergen for å lede forelesningene.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.