Jobb & karriere

1685 søknader til 38 internships

Mange hundre vil ha sommerjobb hos et av «de fire store» revisjonsselskapene. Her er fellestrekkene for de som til slutt kaprer jobbene.

Kvinne som går - Foto - Scanpix

Kvinne som går - Foto - Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
18. mars 2017 - 08.32

Mange hundre håpefulle konkurrerer om sommerjobb hos et av «de fire store» revisjonsselskapene, Deloitte, KPMG, EY og PwC, som i år har fått totalt 1.685 søknader til 38 internships. Mange av de samme egenskapene kjennetegner dem som får jobb, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er selskapene på jakt etter engasjerte og lærevillige studenter som kan vise til sterke akademiske resultater og engasjement ved siden av studiene. I tillegg vektlegges analytiske ferdigheter, interesse for teknologi og digitalisering og gode samarbeidsevner.

Selskapene er også opptatt av å gi studentene en så genuin arbeidshverdag som mulig i løpet av «prøveperioden».

- De fungerer verken som vikarer eller kaffekokere, men får prøve seg – med god støtte av våre dyktige fagspesialister, på både reelle kundeprosjekter og store interne prosjekter, sier rekrutteringsansvarlig i KPMG, Lena Lachmann-Mørck, til avisen.

- Hele hensikten med et slikt internship er å få praktisk erfaring med hvordan hverdagen er i vårt selskap, påpeker HR-direktør i EY, Bjørn Vihovde, overfor DN.