Jobb & karriere

Fire ting du bør fjerne fra LinkedIn-profilen

LinkedIn - Foto - Scanpix

LinkedIn - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
20. september 2017 - 13.39

Før jobbintervjuet kommer rekruttereren eller arbeidsgiveren sannsynligvis til å sjekke LinkedIn-profilen din, skriver nyteknik.se.

Da er det viktig at profilen din ikke inneholder informasjon som kommer i veien for det du ønsker å formidle. Her er fire ting du bør fjerne: 

Irrelevant kompetanse

Det er hyggelig når kontaktene dine trekker frem alle dine kompetansefelt. Men det er ikke alltid disse kompetanseområdene er relevante for det du holder på med, eller for det bildet du ønsker å projisere. La bare de kompetensefeltene som passer dine visjoner stå igjen. Du kan godt informere kontaktene dine om at du fjerner deres anbefalinger, så de ikke føler seg krenket.

Misvisende erfaring

Unngå å liste opp erfaringer som overskygger dine nåværende ambisjoner. Visst kan tidligere ansettelser i andre bransjer nevnes dersom arbeidet på noen måte spiller inn i din nåværende karriere. Men spør deg selv hvor interessante disse erfaringene er for arbeidsgiverne som forhåpentligvis skal tiltrekkes av profilen din.

Et kompromiss er å samle mindre relevante ansettelser under en kategori, for eksempel "tidligere arbeidslivserfaring". 

Dårlig bildekvalitet

Det er ikke bare portrettbildet ditt som skal ha høy standard. Dette gjelder for alle foto på LinkedIn. Få ting gir et så dårlig inntrykk som bilder som er uskarpe eller klippet på en uproff måte. 

Det viktigste er imidlertid profilbildet ditt. Det må ikke være et utsnitt av et familiefoto eller en dårlig selfie. Du bør få hjelp av en profesjonell fotograf, slik at bildet er så smigrende som mulig.

Ikke skriv i tredjeperson

Alle innser at det er du som står bak profilen din. Da oppleves det rart om informasjonen står skrevet i tredjeperson. Forsøker du å gi inntrykk av at det er assistenten din som står bak profilen? Ingen kjøper det, så skriv i "jeg-form".

Da blir dessuten lettere å etablere en mer fortrolig tone mellom deg og leseren. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.