Jobb & karriere

Ser stor oppgang i privat sektor

Det ble lyst ut 14 % flere stillinger på FINN i august i år, sammenlignet med august i fjor, melder Finn.no.

Artikkel av: Karen Thue
5. september 2017 - 09.06

I august 2017 ble det lyst ut over 18.000 stillinger på FINN.no, melder selskapet i en pressemelding. Det er en vekst på 14 prosent mot august 2016.

Særlig i privat sektor er oppgangen stor. Her er det 15 prosent økning i utlyste stillinger, mens det i offentlig sektor har vært en økning på nesten fem prosent sammenlignet med august 2016.

I løpet av sommermånedene juni, juli og august har det blitt lyst ut over 46 500 stillinger, en økning på nesten 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Det har vært en jevn vekst i stillingsmarkedet det siste halvannet året, og veksten fortsetter gjennom sommeren og inn mot høsten. Oppgangen i august er bred, og antall stillingsutlysninger øker i alle fylker. I Nord-Norge økte antall utlyste stillinger med nesten 46 prosent, og var dermed den regionen med størst vekst i august, sier Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb.

Betydelig vekst i industrien

Det er bygg og anlegg som står for flest stillingsutlysninger på FINN i august, nesten 4000 stillinger, en oppgang på 9 prosent mot august 2016. 

- Selv om det er bygg- og anleggsbransjen som står for flest stillingsutlysninger i august, er det industrien som står for størst vekst. Bransjen har en oppgang på 53 prosent mot samme måned i fjor, og fortsetter dermed den sterke veksten vi har sett så langt i år, sier Fredrik Schjold. 

Butikk og varehandel opplever også en økning i stillingsutlysninger i august.

- August er en måned hvor mange, særlig studenter, er på jobbjakt, og butikk og varehandel er en bransje som tradisjonelt får svært mange søkere. Det er derfor gledelig å se at det ble lyst ut nesten 24 prosent flere stillinger i august i år sammenlignet med samme måned i fjor, sier Schjold.

I august har FINN jobb hatt 1,66 millioner unike brukere på siden, en økning på tre prosent sammenlignet med august i fjor.

Bred oppgang i alle landsdeler

Oppgangen i stillingsmarkedet er bred, og antall utlyste stillinger går opp i alle landsdeler. Nord-Norge opplever størst vekst i stillingsmarkedet i august sammenlignet med samme måned i fjor, med en økning på 45,8 prosent. Sørlandet ligger på en andreplass med 33 prosent. Vestlandet følger etter med en oppgang på 18,7 prosent. Midt-Norge har en oppgang i antall utlyste stillinger på 14,6 prosent, mens Østlandet har 9,5 prosent flere utlyste stillinger.