Jobb & karriere

DNB lokker it-hoder til finans med pensjon

HR-direktør Solveig Hellebust i DNB lokker med god pensjon og forsikring når hun jakter flere hundre it-hoder.

Penger - Foto - NTB, Scanpix

Penger - Foto - NTB, Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
24. oktober 2017 - 08.17

DNB skal i år ansette over 100 it-hoder.

- Tidligere rekrutterte vi flest fra handelshøyskoler som NHH og BI. Nå er søkelyset flyttet over på it, sier Solveig Hellebust, konserndirektør for HR i DNB til DN.

Hellebust kan, i likhet med andre banker og forsikringsselskaper, skilte med en stor fordel når de skal lokke it-hoder vekk fra andre bransjer.

Finansbransjen har ifølge avisen de beste pensjons- og forsikringsordningene av alle bransjer rådgivingsselskapet Aon har hentet inn informasjon fra. Finansbransjen de høyeste innskuddssatsene, flest ansatte som får pensjon fra første krone og er en av bransjene hvor flest ansatte har mulighet til å få tidligpensjonsordningen, afp.

Hellebust sier ifølge DN de fremhever ansattegodene når de rekrutterer, men det varierer veldig hvor bevisste kandidatene er på hva som er en god pensjonsordning.

- Vi ser kandidater som ikke tenker på det i det hele tatt. Hos de unge som ser for seg arbeidslivet med friere tilknytning, så er det ikke pensjon som er lengst fremme i tankene. Men samtidig har vi gjort spørreundersøkelser som viser at veldig mange verdsetter det brede tilbudet av goder, sier Hellebust til avisen.

Målt i kroner er pensjon og forsikringer det desidert største ansattegodet i DNB.