Jobb & karriere

Japan: Ansatt døde av overarbeid

I Japan har medieselskapet NHK erkjent at en medarbeider døde som følge av overarbeid.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
9. oktober 2017 - 10.21

159 timer. Så mange timer jobbet en japansk journalist overtid i løpet av tre måneder hos det nasjonale japanske medieselskapet NHK. Det endte med å koste den 31 år gamle kvinnelige reporteren livet, skriver CNN.

Miwa Sado døde i 2013. Likevel er det først nå at dødsårsaken kommer frem i lyset. Det er den japanske utgaven av Arbeidstilsynet som har kommet med avsløringen. 

I Japan er det store utfordringer knyttet til en hard arbeidskultur som både krever at man jobber hardt, men også lenge. Og ofte overtid. Derfor har japanerne også et konkret ord for å jobbe seg ihjel - det heter "Karoshi", og betyr "død ved overarbeid".