Jobb & karriere

- Slik blir du alltid kalt inn på intervju

Artikkel av: Karen Thue
11. oktober 2017 - 12.16

- Jeg pleier å si at ingen svensker kan skrive CV. De tor at det er en kronologisk oppramsing av all deres erfaring og utdanning, men slik er det ikke. Om man bare rabler ned alt man noen sinne har gjort, så er arbeidsgiveren nødt til å gjette seg til hva du faktisk kan og hvor god du er på jobben din, sier Monica Renstig til nyteknik.se.

Hun er en svensk karriererådgiver og forfatter av boken ”Planka CV: Lär av de bästa – och kom till intervju”.

En av de største feilene folk gjør når de skal skrive CV er at de tar med de merittene som ikke har noen relevans for den jobben man søker. All unødig informasjon skal renskes bort, for personen som titter på søknaden din bestemmer seg etter rundt 15 sekunder om du er aktuell for stillingen. Da er det viktig at du stikker deg ut av mengden og viser hvorfor du passer inn i jobben. 

- Skriv ned alle dine arbeidsplasser de siste tre årene. Så vurderer du, "hva er det beste jeg noen sinne har fått til i mitt yrkesliv som jeg er stolt over?". Det skal helst være en utfordring man har overkommet. Velg ut dine tre beste prestasjoner, og de bør ha ledet til klare resultater. Siden beskriver man steg for steg hvordan man gikk frem for å løse utfordringen, sier hun.

Alt i søknaden skal være jobbrelatert. Det personlige brevet skal særlig løfte det som gjør at akkurat du matcher denne stillingen. Og et siste tips er å passe på at du ikke har stavefeil.

- I blant er det helt fælt. Man staver bedriftens navn feil, eller navnet på personen man sender søknaden til. Det er dessverre ganske vanlig at søknadene er fulle av stavefeil, og allerede der er det over, sier Renstig til nettsiden.