Jobb & karriere

Slik blir du lykkeligere med karrieren din

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
24. oktober 2017 - 13.15

Uansett årsak til mistrivsel på jobben, så mener den kreative entreprenøren og forfatteren Adam J. Kurtz (29) at «det er aldri for sent å starte på nytt», skriver CNBC.

29-åringen mener at det er tegn på at det er tid for forandring hvis du føler deg utbrent, hvis du føler en trang for å gjøre noe nytt og annerledes, og hvis du vurderer din karriere på nytt – hva karrieren din er og hva den kan være.

Basert på Kurtz sine råd, gir CNBC syv råd for deg som føler at du kanskje trenger en ny start i karrieren.

  1. Ikke angre på tidligere valg. «Din spesifikke fortid er det som har ført deg til hvor du er nå og hvem du er», mener Kurtz. Når det er tid for forandring, se frem til en ny start, råder han.
  2. Sjekk pulsen. Kurtz råder deg til å ta deg tid til å identifisere hvem du er nå, hva du kan og hva du er god til. Bruk dette til å komme frem til hva du vil videre.
  3. Gjør undersøkelser. Mens du har jobbet på arbeidsplassen du befinner deg på nå, kan det hende at bransjen du ønsker deg til har forandret seg med tiden. Så gjør bakgrunnssjekken først, er rådet.
  4. Oppdater kunnskapen din. Neste steg er å finne ut hvordan du skal utføre den nye jobben og hvilke verktøy som finnes. «Skaff deg verktøy som du kanskje ikke hadde tidligere», sier Kurtz.
  5. Hold deg selv ansvarlig. «Mange snakker om å gjøre ting, men gjør det ikke. Så ta ansvar og sørg for en ny start», oppfordrer Kurtz. Å skrive ned hva du skal gjøre for å realisere dem, kan være et hjelpemiddel, sier han.
  6. Ta et pusterom. Kurtz understreker at ingen forandrer seg over natta, så ta et pust i bakken og kom tilbake med oppdatert kunnskap og ny intensjon.
  7. «Bare gjør det». Når alle forberedelser er gjort og du er fornøyd med muligheten for en ny start, så er du så forberedt som du bare kan være. Så bare gjør det, oppfordrer Kurtz.