Jobb & karriere

Slik forteller du sjefen at du er utbrent

Artikkel av: Karen Thue
23. oktober 2017 - 12.41

Flere hundre nordmenn blir utbrent hvert år. Dette er noe mange opplever som vanskelig å formidle overfor sjefen sin, da man gjerne ønsker å fremstå som en energisk og produktiv ansatt.

Men hvis du kjenner at du begynner å miste fotfeste er det viktig at du tar dette på alvor før skaden blir for stor. Så hvordan går du frem når du skal fortelle sjefen at du er utslitt?

Snakk med noen

Sett ord på tankene dine før du tar samtalen med sjefen. Enten det er en venn, et familiemedlem eller en psykolog. Svelg stoltheten. Det er et viktig skritt for at du skal få den hjelpen du trenger. Når dine venner og familien din forstår alvoret, vil de forhåpentligvis gi deg den støtten du trenger.

Forvent et visst ubehag

Når du går inn til sjefen for å fortelle om problemene dine, så er det urealistisk å forvente seg en avslappet og naturlig stemning. Situasjonen og emnet er kanskje ukjent for dere begge, men dette er noe du bare må gjennom. Du starter med å forklare at samtalen er nødvendig. Si at du ikke har kommet for å be om redusert arbeidsmengde, du er forbi det punktet.

Ikke prøv å løse problemet

Sjefen er kanskje vant til å se deg som en problemløser, men denne gangen er det ikke noen vits å vise seg frem. Det er ikke opp til deg å fikse denne situasjonen. Det er arbeidsgiverens oppgave. Stå i mot instinktet om å tilby en løsning for å fremstå som dyktig for sjefen.

Sett deg selv først

Utbrenthet kan skape motstridende følelser. Man kan oppleve skyldfølelse og redsel for å bli dømt av andre. Men omgivelsene kommer til å bruke lite tid til å tenke på deg og ditt - de er mest opptatt av sitt eget. Så fokuser på å ta hånd om deg selv så du kan komme tilbake til jobb når du er klar.