Jobb & karriere

Ap mener statsråd snur om midlertidige ansettelser

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) ønsker likevel å beholde muligheten for bedrifter til å ha midlertidige ansatte. Ap mener Hauglie dermed snur i saken.

Anniken Hauglie - Foto: NTB Scanpix

Anniken Hauglie - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
15. november 2017 - 06.11

Tidligere i november sa arbeidsministeren til ABC Nyheter at regjeringen ønsker å skjerpe kravet om fast ansettelse i Arbeidsmiljøloven, kun med unntak for bemanningsbyråer.

Nå sier hun til samme nettavis at regjeringen likevel ønsker å beholde en generell adgang til midlertidige ansettelser også for andre enn bemanningsbyråer, slik som den blåblå regjeringen innførte i sin første regjeringsperiode.

– Vi har foreslått å presisere tydeligere i loven hva som menes med en fast ansettelse. Blant annet betyr det at arbeidsavtalen skal være forutsigbar med hensyn til arbeidsomfang, opplyser Hauglie.

Arild Grande, (Ap) medlem i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, mener at dette viser at statsråden sier én ting og gjør det motsatte.

– Hun sier hun vil ha hele, faste stillinger, men tviholder på å beholde adgangen til midlertidige ansettelser generelt, ikke bare for bemanningsbransjen som hun har sagt til nå, sier Grande.

Arbeiderpartiet foreslo tirsdag å fjerne den omstridte paragrafen om midlertidige anskaffelser i Arbeidsmiljøloven. Grande mener Hauglies svar gjør det nødvendig å fremme dette forslaget, og håper på KrFs støtte.

(©NTB)