Jobb & karriere

Erfarne anleggsarbeidere blir diskvalifisert

Fra 1. juli neste år vil firmaer uten ingeniører eller teknisk fagskoleansatte kun få utføre de minst krevende oppdragene i bygg- og anleggsnæringen.

Artikkel av: NTB
18. november 2017 - 08.10
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Direktoratet for byggkvalitet skiller mellom tre tiltaksklasser firmaer i anleggsbransjen kan godkjennes innenfor. Én gir de enkleste oppdragene, mens tre godkjenner firmaer for de mest avanserte, skriver Klassekampen.

Det har vært rom for skjønn – for eksempel for firmaer som har gjort bra arbeid. Nå er anbefalingen blitt til lov, og regjeringen har gitt firmaene til 1. juli 2018 med å skaffe riktig formell kompetanse.

– Dette er å avskilte fagfolk, med fagbrev, som har jobbet hardt i årevis, bygget opp bedrifter fra bunnen og ansatt folk. Bare fordi de ikke har tatt teknisk fagskole eller ingeniørstudier, sier Julie Brodtkorb, direktør i Maskinentreprenørenes forening.

Klassekampen har bedt om kommentar fra kommunal­minister Jan Tore Sanner (H), men departementet ønsker ikke å kommentere saken. De viser til Direktorat for byggkvalitet, som sier at et forslag til nye godkjenningsregler skal ut på høring rundt nyttår, melder avisen.

(©NTB)