An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Jobb & karriere

Her er det jobb å få

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
6. november 2017 - 14.50

Det ble i oktober lyst ut 16.967 stillinger på FINN.no, en oppgang på 12 prosent sammenlignet med oktober i fjor, viser nye tall fra FINN jobb.

Både offentlig og privat sektor opplever sterk stillingsvekst i oktober med 12 prosent økning i utlyste stillinger i hver sektor sammenlignet med oktober 2016.

- I september så vi at veksten i antall ledige stillinger var større i offentlig enn i privat sektor. I oktober er veksten like stor for begge sektorer, opplyser Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør for FINN jobb.

Alle landsdelene så en oppgang i utlyste stillinger i oktober, sammenlignet med fjoråret. Sterkest er oppgangen på Sørlandet, en økning på 47 prosent. Nord Norge har 33 prosent økning, mens Østlandet og Midt-Norge har en økning på henholdsvis ti og syv prosent flere stillingsutlysninger i oktober 2017 mot samme måned i fjor. Vestlandet har en vekst på elleve prosent.

- Det siste halvåret har både Sør- og Vestlandet ligget over 2016-nivå i antall stillingsutlysninger. Oppgangen er spesielt sterk i Agderfylkene, med en vekst på 48 prosent mot samme måned i fjor, men også Rogaland og Hordaland opplever betydelig oppgang i oktober med henholdsvis ni og elleve prosent vekst sammenlignet med oktober 2016, sier Schjold. 

Flest stillingsutlysninger er det i bygg- og anleggsbransjen, en stillingsvekst på to prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

- Optimismen i olje, offshore og shipping-bransjen er tydelig, og i hele år har antall utlysninger ligget over 2016-nivå, sier Fredrik Schjold.

Bransjene med flest utlyste stillinger i oktober 2017

  1.  Bygg og anlegg, 3599 stillinger
  2.  Industri, produksjon og kraft, 1517 stillinger
  3.  Helse og omsorg, 1488 stillinger