Jobb & karriere

Synes du det er vanskelig å snakke på store møter? Prøv dette!

Jobb - Foto - Scanpix

Jobb - Foto - Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
2. november 2017 - 10.18
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Entreprenør, forfatter og selvutnevnt introvert Morra Aarons-Mele foretrekker en til en-samtaler fremfor å snakke på store møter. «Introverter er mennesker som trenger tid og rom for å tenke», forteller hun til CNBC.

Aarons-Mele foreslår en tre-tinn-strategi som skal få deg til å føle deg mindre stresset og mer selvsikker på møter:

  1. Gi en kort analyse av det som er blitt diskutert så langt. Hvis du blir bedt om å dele dine tanker, men ikke er klar, ikke bare finn på noe for å fylle stillheten. Lytt og ta til deg informasjonen, oppfordrer Aarons-Mele. Du kan for eksempel si noe som «Det jeg hører, er…», etterfulgt av en kort analyse av diskusjonen. Dette kan bidra til at gruppen holder fokus og forstår hva som blir snakket om. Du kan også fremheve interessante tanker som andre har delt for å trekke oppmerksomheten mot noe som kanskje andre ikke har fått med seg.
  2. Foreslå å gå tilbake til emnet etter litt tenketid. Etter å ha gitt et kort sammendrag, kjøp deg tid. Foreslå at du kan dele dine tanker etter møtet. Du kan for eksempel si «Jeg vil tenke litt på dette, og jeg kommer tilbake til det etter møtet». Dette viser at du er seriøs om emnet og tar jobben din seriøst og er villig til å bruke ekstra tid på jobben.
  3. Send en e-post for å følge opp. Når møtet er over, bruk noen minutter på å skrive en detaljert e-post hvor du svarer på spørsmålet.

«Introrverte mennesker trenger bare andre omgivelser for å kunne gjøre den beste jobben. Det er alt», avslutter Aarons-Mele. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.