An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Jobb & karriere

Sa opp direktørjobb og ble hodejeger

Fikk nok av mannlige lederkandidater

- Jeg ble så lei av rekrutteringsbyråenes unnskyldninger for at de ikke fant noen kvinner, jeg visste jo at de var der, sier Anna Stenberg.

Foto: Palto / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Palto / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
2. juli 2018 - 08.32

Det var da Anna Stenberg var direktør i mediekonsernet MTG og Kinnevik-gruppen, at hun selv så behovet for en annen form for rekruttering, skriver DN.

- Jeg ble så lei av rekrutteringsbyråenes unnskyldninger for at de ikke fant noen kvinner, jeg visste jo at de var der, sier Stenberg, utdannet ved Handelshøyskolen i Stockholm, til avisen.

Hun er nå gründer og styreleder i Women Executive Search, et rekrutteringsbyrå som har spesialisert seg på å finne kvinnelige ledere.

Selskapet omsetter ifølge DN for over 20 millioner svenske kroner og har siden starten for syv år siden vært involvert i rekrutteringen av over 700 ledere. 75 prosent, det vil si 525, av disse er kvinner. 40 prosent av de 700 har utenlandsk bakgrunn.