Jobb & karriere

Seks tegn på at du bør bytte jobb

Det kan være lettere sagt enn gjort å bytte jobb.

Foto: fizkes / Shutterstock / NTB scanpix.

Foto: fizkes / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
8. juli 2018 - 10.13

Hvis du kontinuerlig sliter med å finne motivasjonen til å gå på jobb, kan det være på tide å utforske andre alternativer, skriver CNBC Make It.

En jevn månedslønn og frykten for det ukjente kan få deg til å bli i en jobb som ikke passer deg, ifølge forfatter og karrierekonsulent Holly Caplan.

Her er seks tegn på at det kanskje er på tide å bytte jobb:

1. Du lærer ikke. Hvis jobben din ikke hjelper deg med å vokse, enten det er snakk om å tilby kompetanse eller utfordrende arbeid, kan det være på tide å bytte jobb.

2. Du har lang pendlervei. Lang pendlervei er bortkastet tid, men en studie fant at hvert minutt som ble brukt på pendling til jobb medførte økt angst og redusert velvære.

3. Lønnen din er for lav. Lønnen din viser hvor mye din arbeidsgiver verdsetter deg. Studier har også funnet at lave lønninger kan forårsake stress, tvinge deg til å jobbe lengre dager og føre til at helsen din forverres.

4. Du liker ikke dine kolleger. Dårlige medarbeidere kan hindre din karriere ved å redusere produktiviteten, skade din jobbprestasjon og legge en demper på arbeidsmoralen. I tillegg kan stresset fra å håndtere konflikten resultere i søvnløse netter, hodepine og andre fysiske symptomer.

5. Jobben er kjedelig. Er du i en stilling som er totalt uinspirerende, vil selvfølelsen din gå nedover. Forskning viser at ansatte som føler seg stimulert på jobben, rapporterer høyere livsstil og bedre jobbprestasjon.

6. Dine medarbeidere flykter. Høy utskiftning av ansatte indikerer generelt et problem med selskapsledelse og viser ansattes utilfredshet.